Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Hatayspor maçı sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Avcı, "Şampiyonluğu garantiledikten sonraki maçlar zordur, bu arada salı günü de bir maçımız var. Sakat olanlar da vardı. Elimizdekilerden bir kadro planlaması yaptık rakibe göre. Oyun ve oyuncu üzerinden değerlendirilebilir bugün, bu da bizim için veri oluyor. Oyun fena başlamadı bizim için. Kaçırdığımız pozisyon var, arkasından penaltı var. Devre arasında baktık kazanabileceğimiz fırsat var ve 3 oyuncu hamle yaptık ve oyun da buna cevap verdi. Hem doğru oyun hem de skoru aldık. Artık oyunu koparmamız gereken fırsatlar da vardı. Rakip de ligin kaliteli takımlarından, kaybedecek bir şeyi yok. Bu karşılamadı, o zaman sıkıntı yaratabiliyor. Burada şu devreye giriyor; her zaman oyun nasıl seyrederse seyretsin o anda savunmayı ve doğru oyunu yapman gerekiyor." dedi.

Maçın son anlarında yedikleri gole değinen tecrübeli teknik adam, "Oyunun son bölümü rakip sayısal olarak fazla geldi. Orta yaptılar, bazen karşıladık, bazen onlar kötü yaptı. Geçişlerden pozisyon yakaladık, sonuçlandıramadık. 10 saniye kala golü yedik. Ben bardağın dolu tarafına bakmak istiyorum. Salı günü maç öncesi böyle bir şeyin son saniyede olması hem oyuncu açısından hem de bizim açımızdan hazırlanmak açısından doğru mesajlar olduğunu düşünüyorum. Oyunun her anını doğru oynamanız gerekiyor. Olumlu şeyler de var, olumsuz şeyler de var. Salı günü için iyi bir mesaj oldu. Şimdi salı gününe döneceğiz, o maça hazırlanacağız." diye konuştu.

Son olarak takımın genç ismi Ahmetcan Kaplan'ın performansı sorulan Abdullah Avcı, "Trabzonspor'a geldiğimde A takımdaydı, süre almıyordu. Çalışmalara başladıktan sonra çok önemli bir potansiyeli olduğunu, ve Trabzonspor'un altyapısından çıkan oyuncu olduğunu ifade ettim. Verimli topraklar dedim, Ahmetcan'ın da bunun yüzlerinden biri olması gerektiğini söyledim. Şu an gidişatından memnunuz ama gelişimine yatırım yapmaya devam ediyor. Önemli bir potansiyel yoluna devam ediyor. Umarım gelişerek devam eder." ifadelerini kullandı.