Trabzonspor’un aldığı üç puanlar dikkat çekiyor. Abdullah Avcı döneminde elde edilen sonuçlar camianın yüreğine adeta su serpiyor.

Gençlerbirliği karşısında ‘aman aman’ bir oyun ortaya konulmadı. Evet… Gençlerbirliği gibi ligin son bir ayında en kötü ve en zayıf  görüntüyü veren bir takıma karşı yine rahat kazanamadık. Evet bu da doğru! Fakat Trabzonspor üç puanı hanesine yazdırmayı başardı. İsmi Trabzonspor teknik adamlığı için geçtiği vakit, sitemizde sık sık gündem ederek destek verdiğimiz ve Trabzonspor için doğru tercihlerden birisi olarak addettiğimiz Abdullah Avcı şükür ki yüzümüzü kızartmadı. Tecrübeli teknik adam takım oyununu geliştirmek için ve pasa dayalı oyun anlayışını yerleştirmek için tüm  eforunu  sarf ediyor. Avcı öncesi üç pas yapamayan bu takım bugün hala futbol olarak istenilenin uzağında olsa da eskiye göre önemli mesafe aldı. Bu hurda kadroyu kuranlara inat sayın Avcı adeta futbol öğretmeye çalışıyor milyonluk oyuncu gurubuna. Bu kadar eksiği olan ve kadro kalitesi yetersiz olduğu noktasında herkesin hem fikir olduğu bir takımın Avcı döneminde kalesinde sadece 8 gol görmüş olması, yine Avcı’nın olduğu dönemlerde toplanan  puanlama açısından ikinci sırada bulunması  büyük dönüşümün en güzel örneği olsa gerek.

Şimdilik kötüden hatta en kötüden  iyiye doğru  bir gidişat var. Daha uzun bir yol da var. Bu takımın çok daha kaliteli bir oyun ortaya koyması için kaliteli ve tartışılmaz üç veya dört isme ihtiyacı da var. Sonra zamana da ihtiyaç var tabi ki. Avcı hoca bu takımı önemli yerlere taşıyabilecek kapasiteye sahip. Duruşu, tarzı, sakinliği, futbol anlayışı ile hedefe varmak için en önemli unsurlardan birisi olarak görüyorum onu. Başakşehir’in başındayken de böyle düşünüyordum. Abdullah hoca başarılı olur ve bizi hedefe taşır da, bizim çok bilmişler ona sabır gösterir mi? Ya da kendi  çıkarları için birileri hocayı dinlemek yerine başına buyruk çöp transferlere devam eder mi? Ya da hocanın işine sürekli burun sokup adamı bıktırırlar mı, bilmiyorum. Zira bu takımı, adam gibi oynattığı ve derleyip toparladığı için birilerinin keyfine göre Ünal Karaman’ı gönderip,  tecrübesi  hiç olmayan adamları getirerek takım teknik direktörlüğünü deneme tahtasına çeviren bu yönetimden her şey beklenir. O nedenle şimdiden bilin. İki veya üç yıl bu hocaya sabır gösterilirse kalıcı bir oyun anlayışı ile ezen ve karakter  gösteren bir Trabzonspor izleriz. Yok bu hoca başarısız sonuçlar alıp giderse bilin ki altında yönetimsel bir sorun vardır. Yani bizim bilmişlerin çok bilmişliğinin sonucu olur. Şimdiden peşinen söylemiş olayım.