Dünya Kupası arasında geçirdiği kampla birlikte Samsunspor ve Fenerbahçe maçlarına hazırlanan Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı, Kasımpaşa mücadelesi sonrasında basın karşısına çıkıp oyuncuları hakkında sert ifadeler kullanmıştı. Kimseyi beklemeyeceğini, gerekirse altyapıdan futbolcu alacağını ve takımın kısa sürede toparlanması gerektiğini belirten Avcı'nın ocak ayı operasyonu da belli oldu. Buna göre 2 isimle yollar ayrılacak, 2 yıldızla da teklif gelmesi halinde vedalaşılacak.

Sözleşme imzalayıp yattı!

Suudi Arabistan'ın Al Ahli takımından geldikten sonraki performansıyla adından söz ettiren ve geçen sezon şampiyonlukta büyük katkı veren Djaniny Semedo, sözleşmesini uzatmıştı. Yıllık 1.6 milyon euroya yükselen maaşıyla birlikte beklentilerin de yükseldiği Afrikalı oyuncu sahada tam tersi bir görüntü çizdi. Şu ana kadar golü bulunmuyor ve sıkça da sakatlandı. Bunun için gelen ilk teklife kolaylık sağlanarak gönderilmek isteniyor. Abdullah Avcı daha önce öğrencisini defalarca bırakmak istemediğini hem basın önünde hem de yönetime sunduğu raporla dile getirdi ancak bu kez onun da guardı düşmüş oldu.

Bekleneni veremedi

Bu senenin en dikkat çekici transferlerinden biri olan Jens Stryger Larsen, Udinese ve Danimarka'daki dinamizmini Trabzonspor'a taşıyamadı. Tecrübeli sağ bek ocak ayı ile birlikte sözleşmesi aktif edilecek olan Bruno Peres'in ardından gönderilmek isteniyor. İlgilenen birkaç takımın olduğu biliniyor ancak maaşından da feragat etmesi gerekiyor. Çünkü ülkesi dahil kendisini takip eden kulüpler için yüksek ücret kazanıyor.

Kilit adamdı yok oldu!

Kiralık gelmesine rağmen geçen sezona damga vuran ve performansıyla herkesi kendine hayran bırakan Stefano Denswil de yokları oynuyor. Bologna ile olan sözleşmesini uzatmayan ve Trabzonspor ile anlaşan Hollandalı stoperin yıllık maaşı ve imza ücreti ile birlikte kazancı sezon başına 2.1-2.2 milyon euro civarında. Bunun için de gelecek teklifler beklenmeye başlandı.

Mevkisini bulamadı

Levante'den sezon başında getirilen ve büyük umutların olduğu Enis Bardhi de gönderilecekler listesine eklendi. Bir dönem Arsenal'in dahi takip ettiği Kuzey Makedonyalı oyuncu için Abdullah Avcı bir türlü 10 numara mevkisini açamadı. Buradaki yoğunluktan etkilenen yıldız futbolcu çoğu zaman sol kanatta denendi. Bu da verimini düşürdü. Sonradan girdiği Antalyaspor maçı ile Ankaragücü deplasmanında attığı goller hep bu bölgeye konumlandığı ve ceza sahasına doğru yaptığı aksiyonlarla geldi. Taraftar da kendisini forvet arkasında görmek istiyor. 3 milyon euroya transfer edilen 27 yaşındaki futbolcuya İspanya ve Asya'dan talipler olabileceği tahmin ediliyor. (gazetedamga)