Trabzonspor şanssız bir kura sonucu Avrupa'ya veda etti. Gönül daha iysini isterdi ama olmadı. Bordo mavililer şimdi her şeyi ile lige konsantre olmak durumunda. 

Trabzonspor'un bazı önemli eksikleri olsa da bu takımın yönetimsel ve teknik kadro tarafından iyi idare edilmesi halinde zirve heyecanını sonuna kadar kovalayacağı ümidinde olduğumu daha evvel yazmıştım. Aynı görüşteyim. Avrupa'da yetrsiz kalmış olsalar da lig için iyi bir kadro var bana göre. En büyük korkularımdan birisi Gervinho'ydu. Çok yetenekli ama istikrarsız bu delikanlı, zaten istikrarsız olduğu için Avrupa devlerinin ilgisini çekmedi. Şu ana kadar yeteneklerini göremediğimiz için endişelerim devam ediyor. Umarım istikrar yakalar. Trabzonspor yönetimi kanımca Abdülkadir Parmak'ı satmamalıdır. Yerli kontenjanda çok faydası olur. Bana göre kendi mevkiindeki tüm oyunculardan daha çok fayda sağlar. Satılırsa hata edilir. 

Trabzonspor'un başarılı file bekçisi Uğurcan belli ki hala konsantre olabilmiş değil. Genç delikanlı transfer haberleri ile tüm motivasyonunu kaybetmiş durumda. Aklı Trabzon'da değil. Böylesine büyük bir yeteneği hedef haline getirmemek ve yeniden eskisi gibi görebilmek için kanımca iki üç maç yedek soyundurmak isabetli olur. Çünkü kendini toparlamış bir Uğurcan, Nwakaeme ile bilikte takımın yüzde otuzu, kırkı demektir. Yabancı sınırına rağmen, Trabzonspor'un yeni bir stoper almasını da yanlış buluyorum. 

Sezona ikide iki yaparak giren Trabzonspor'un  futbol olarak biraz daha zamana ihtiyacı var. Eğer Siopis istenileni verebilir, Abdulkadir Parmak takıma monte edilebilirse daha iyi bir Trabzonspor'u daha kısa zamanda izleyebileceğimizi düşünüyorum.