Trabzonspor’un yıldız ismi Abdülkadir Ömür Hatayspor maçı için yapılacak antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı!

Geçen sezon tüm Trabzonspor taraftarları ve bizim gibi alt yapıdan yetişen oyuncular için unutulmaz bir sezon olmuştu. Bu sezona da aynı parolayla başladık. Şampiyonluk parolasıyla başlamıştık. Bazı şeyler istediğimiz gibi gitmedi. Bazı kırılma anları yaşadık. Tam ardı ardına galibiyetler almak istediğimiz yerlerde, öne geçeceğimiz maçlarda kontra ataklardan gol yedik. Kırılma maçlarını kazanamadık daha doğrusu. Ama hala kopmuş değiliz. Antrenmanlarımızı, ortamımızı, arkadaşlık ilişkilerimizde şampiyonluk yarışı içinde olabileceğimizi konuşarak devam ettiriyoruz. Trabzonspor hiçbir zaman hedefsiz oynamıyor. Bizim tek gayemiz, Trabzonspor’u en iyi şekilde temsil etmek, kupalar kazanmak. Bu da o sezonlardan bir tanesi olacak. Ziraat Türkiye Kupasında da hedefimiz var. Ligde uzun maraton. İkinci yarıya yeni başladık yarışın içinde olmak istiyoruz.

Bazen inişler çıkışlar olabiliyor bunu da en azda tutmak istiyoruz. Bazen istenilen performansların altında kalındığında konuşmalar yapılabiliyor, bu da bizi tetikliyor. Performansımızı arttırmak için. Ben buradan itmek istediğimde ben değil kulübün menfaatleri doğrultusunda gidebilirim. Sakatlanmadan önce bazı teklifler gelmişti. Kulüp başkanımız o an ki duruma göre beni yollamamak istememişti. Trabzonspor’da kaldım. Trabzonspor tarihine ismimi geçirdim, şampiyona olduk, kupalar aldık. Trabzonspor’da hedefsiz olmaz. Trabzonspor’da başarılı olmak diğer takımlara göre başarılı olmaktan her zaman daha güçtür. Çünkü herkese karşı oynuyoruz. Avrupa hedefim kapanmadı. İllaki gideceğim diye bir şey yok. Ama bu hedefimin her zaman hayalini kuruyorum. Ama tabi ki kulübün menfaatleri doğrultusunda gidebilirim. Trabzonspor bana git derse giderim, kal derse kalırım, her zaman ilk söz Trabzonspor’undur!

Her futbolcunun hayalidir milli takımda forma giymek. Özel turnuvalar, Dünya Kupası avrupa Şampiyonasında hem kendi takımı ve ülkesini temsil etmek. Benim de hayalim, tekrar milli takım formasına kavuşmak ve orada 11’de sahaya çıkmak. Şu an biraz uzak kaldım. Hem kendi performansımı yukarı çekip, milli takımda yeniden kadroda olmak istiyorum.

İçerde yaklaşık 34-35 maç oldu yenilmiyoruz. Çok büyük istatistik. Bütün takımlar Trabzon’a gelirken bu istatistiği göz önünde bulundurarak geliyorlar. Karagümrük ve Alanya maçları bizim için gerçekten çok kırılma maçları oldu. Karagümrük maçında çok kötü diyebileceğimizi performans yoktu. Tam golleri bulacağımızı anların kontrasında gol yedik. Bizde memnun değiliz. Bunu bu hafta Hatayspor maçında sonlandırmak istiyoruz. Bir tek iç sahada kazanarak üst sıralarda olamayacağımızın farkındayız. Deplasmanda da kazanmamız gerekiyor. Sadece 3-4 maçlık seriye ihtiyacımız var. Önümüzde Hatayspor maçı var. Onlara da saygı duyarak, deplasmanda galip gelememe hasretini bitirmek istiyoruz.

Eksik gördüğüm noktalar var, bunlarda antrenman içinde özel hocalarımızla devam ettiriyoruz. Koşusal istatistik olarak sorunum var. Birçok taraftarlarımızın ve basındaki ağabeylerimizin de bahsettiği gibi şut ve ortalarda bazı sıkıntılarım var. Bunu da antrenmandan sonra hocalarımızla çalışıyoruz, umarım düzeltebiliriz.

Onadığımız oyunun karşılığını skor olarak alabilmek ve futbolcular olarak maç sonunda kendimizi gururlu ve mutlu hissediyoruz. Birçok insanın da bahsettiği gibi Trabzonspor taraftarlarının skordan daha ziyade, saha içinde oyunun da onları memnun etmemiz gerekiyor. Maçın başında biraz onları yoruyoruz. İlk 20-25 dakika canları sıkılıyor galiba. Biz her zaman onların yanındayız, destekçileriyiz. Onları da memnun etmemiz gerekiyor. Skoru alabiliyoruz ama oyunsal problem olabiliyor. Son haftalarda onu da hallettiğimizi düşünüyorum. Biz o oyunu sergiledikten sonra skoru alınca çok daha mutlu oluyoruz.

Ben futbola alt yapıda aslında orta saha olarak başlamıştım. İlk mevkiim orta sahadır. 6-8 ve 10 oynuyordum. İlk A takım çıktığımda kanat olarak aldılar. Kanatta eksik vardı. Hala da daha öyle neresi eksikse orada forma şansı veriyordu. Geçen senelerde de hocayla irtibatımda hoca da “Sen orta sahada daha farklı oyuncusun ama…” o an elimizde kanat olmayışı, kanat bölgesinde eksiklik, cezalı, sakatlık durumlarından dolayı mecburiyetten kanatta oynamak zorunda kılıyordum. Performansımı etkiliyordu. Şu an hem takım hem kendim için hem de Trabzonspor taraftarı için daha iyi bir performans sergileyebilmem orta sahada olmama bağlıyorum. Çünkü kendi mevkiime döndüğüm için kendimi daha iyi hissediyorum. Ama tabi ki hocamız tekrardan sağ-sol, nerede oynatmak isterse orada oynatabilir. Ama dediğim gibi kendimi en rahat, en katkı sağlayabileceğim orta saha olarak söyleyebilirim.

Yurt dışından gelen arkadaşlarımız, büyük oyuncular da geliyor… Bunlara en iyi şekilde Trabzon’a adaptasyon sürecini biz onlara sevgi göstererek, onların da karşılıklı bağıyla sağlıyoruz. Buraya gelen yerli ve yabancı hiç fark etmeksizin aile ortamı olduğunu görüyor. O yüzden burada kendilerini çok rahat hissediyor. Tesislerimiz çok güzel. Bazen buraya aileleriyle geliyor bazen biz dışarda kahve içmeye gidiyoruz. Onlarda sahaya çıktığında hem kendileri hem de bizim için aile olduğumuz için performanslarını daha yukarı çekiyorlar. İlk geldiklerinde uyum problemi oluyor ama onları çabucak içimize alıyoruz ki daha çabuk alışsınlar. İçten içe birbirimizi tanıdıktan sonra kendilerini daha iyi hissediyorlar. Bizim görevimiz, Trabzonspor’u en kısa sürede adaptasyon sürecine bağlamak. Onların bu süreçte yanlarında olduğumuz için mutlu oluyorlar.

Yusuf ağabey ile beraber oynamaya başladık biz… Çok güzel vakitler geçirdik. Çok huzurlu ve sahada birbirimizi çok iyi anlaşabilen oyunculardık Hala da öyle Geçen sene biz şampiyona olduğumuzda sanki o da burada oynuyormuşcasına aradı bizi mutlu oldu. Tabi ki o konuşmalar devam ediyor. Ama Trabzonspor’da o kiralık, tekrardan uzun süreliğine gelebilir. O duyguyu tekrar burada yaşayabilir. Hiçbir şey için geç değil bu sezon hala bitmedi. Yarışta olmak istiyoruz, o da diyor, Trabzonspor’da kupa kazanmak istiyorum. Bir tane, iki tane 3 tane Ziraat Türkiye Kupası var. Çünkü o da o duyguyu yaşamak istiyor. O da bizim gibi Alt yapıdan çıktı. Avrupa’da Trabzonspor’u en iyi şekilde temsil ediyor. O da bu dönem ayrılmadan önce bir tane kupa kazanmak istiyor.

Futbol daha da sertleşti diyebilirim. Temas oyunu olarak, artık sanki basketbol oyunuymuş gibi karşılıklı taktikler konuşulmaya başlandı. Set oyunları, kontra ataklar ve bir çok varyasyon çıktı. Kazanmanın zor olduğu anlardan geçiyoruz. Artık her takımlar kaliteli. Özellikle Avrupa’da daha çok futbol ilerledi. Biz biraz daha onlara ayak uyduramıyoruz. Futboldan keyif almaya çalışıyoruz. Kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Futbol temassal olarak daha da zorlaştı. Galip gelmenin zor olduğu anlardan geçiyoruz.

Benim favorim Arjantin’dindi Onun da tek nedeni Messi’ye olan saygı ve sevgimiz! Onun kadar biz de sevindik. Hüseyin, Ben, Yusuf ağabey, Eren beraber izlemiştik. Bizde Arjantin’i destekliyorduk. Çok güzel turnuva oldu. Finale yakışır oldu. Hem Messi, hem de Arjantin kazandığı için bizde mutlu olduk.