Kültür ve sanat alanında ülkemize katkı sağlayan ve her yıl yoğun katılım sağlanan Bodrum Türk Filmleri Haftası heyecanı şimdiden başladı.

Bu yıl 9.su düzenlenecek olan Bodrum Türk Filmleri Haftası’nda her yıl Türk filmleri, Bodrum ve Yunanistan'ın Kos (İstanköy) Adası’nda buluşturuyor.

Bu yıl 19-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan etkinlikte Türk filmleri Bodrum Kalesi, Oasis Cinemarine Sinemaları, İskele Meydanı, Mumcular Köy Meydanı ve Kos Orpheus Sinemalarında Bodrumlu sinemaseverlere keyifli günler yaşatacak.

Bodrum ve Kos’ta eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek etkinlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü destekleri ile Bodrum Sinema ve Kültür Derneği, Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) ile Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) tarafından düzenleniyor.

Organizasyonda yılın gişe başarısı elde etmiş filmler gösterim sonrasında sanatçı ve yönetmenlerinin de katılımı ile Bodrum Kalesi’nin eşsiz atmosferinde sanat severler ile buluşacak.

Öte yandan organizasyonda Türk sinemasına emek veren birbirinden değerli sanatçı ve yönetmenlere Emek Ödülleri takdim edilecek.