İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in cumhurbaşkanı adayını tespiti aşamasında Altılı Masa'dan fiilen çekilmesi ve yaptığı sert açıklamaların ardından hareketlilik devam etti. Millet İttifakı'nın bugün Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya geldi. 6 lider cumhurbaşkanı adayını açıkladı.

Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu'nun yaptığı açıklama şu şekilde:

"Elbette içinde bulunduğumuz günler acılı günler. On binlerce kardeşimiz hayata veda etti, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün burada bir araya gelmemizin sebebini biliyorsunuz. Kemal Kılıçdaroğlu adayımız. Bu görevin hayırlı olmasını diliyorum. Kendisine başarılar temennisinde buluyorum."

Ardından kürsüye Kılıçdaroğlu geldi. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

"Sayın genel başkanlarımıza hepinizin huzurunda teker teker yürekten teşekkür ediyorum. Yunus Emre bölüşürsek tok, bölünürsek yok oluruz der. En büyük gayretimiz Türkiye'yi huzurlu günlere taşımaktır. Biz Millet İttifakı olarak Türkiye'yi istişare ile yöneteceğiz. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş sürecinin yol haritasında mutabık kalmış bulunuyoruz. 11 madde sonuçlandı. Diğer partilerin genel başkanları cumhurbaşkanı yardımcısı olacaktır."