2019 yılının LGS’si dün gerçekleştirildi. İki oturum şeklinde yapılan sınavda öğrenciler başarılı olabilmek adına ter döktü.

Sınav sonrası heyecan bitmedi. Bu sefer de öğrenciler soru ve cevapların ne zaman yayınlanacağını merakla beklemeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı bu meraka son verdi ve soru ile cevapları resmi internet sitesi üzerinden yayınladı.

2019 Liselere Geçiş Sistemi'ne (LGS) yurt içinde 1 milyon 73 bin 456, yurt dışında 557 öğrenci olmak üzere toplam 1 milyon 74 bin 13 öğrenci başvurdu. Yaklaşık bir milyon öğrenci sınava katılım sağladı.

Sınavda büyük heyecan yaşayan öğrenciler soru ve cevapların yayınlanmasını beklerken, öğrencilerin merakını giderecek haber MEB’den geldi.

LGS soru ve cevapları MEB’in internet sitesinden yayınlandı. LGS’ye giren öğrendiler soru ve cevapları kontrol etmek için MEB’in sitesine yoğun bir giriş sağlıyor.

LGS soru ve cevaplarını görmek için aşağıdaki linke tıklayınız

2019 LGS SORU VE CEVAPLARI

SINAVSIZ YEREL YERLEŞTİRME NASIL OLACAK?

Sınavsız yerel yerleştirme, öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılacak. Üç kriterde eşitlik olması durumunda sırasıyla 8, 7 ve 6’ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı üstünlüğüne bakılacak.