2. Lig Kırmızı Grupta 62 puanla 5. Sırada yere alan 1461 Trabzon FK takımı son maçlara ortaya çıkan hakem hatalarıyla ilgili açıklama yayınladı!

1461 Trabzon’un sosyal medya hesabından ‘’ ŞAMPİYONLUĞA YÜRÜDÜĞÜMÜZ BU DÖNEMDE

KULÜBÜMÜZE KARŞI ‘ALGI’ OPERASYONLARI BAŞLADI MI?’’ başlığıyla yapılan açıklama şöyle:

‘’09.04.2023 tarihinde Serik Belediyespor ile oynadığımız karşılaşma bitiminde, Serik Belediyespor Kulübü’nün yapmış olduğu hakem açıklaması, kulübümüze bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğurmuştur.

Hakemler tarafından 3 yıldır, ligde ve özellik de Play-Off maçlarında en çok mağdur edilen kulüp olarak, yapılan açıklamada; Serik Belediyespor karşılaşmasını hakemin yanlı tutumu ile kazanmışız gibi algı oluşturulması tamamen yanlış ve lafügüzahtır.

Karşılaşmanın 2.dakikasında kazandığımız penaltı pozisyonu paylaştığımız fotoğrafta da görüldüğü üzere bize göre net bir penaltıdır.

Rakip takımın 14.dakikada kazandığı ve değerlendiremediği penaltı atışı öncesinde oyuncumuza faul yapılmış, pozisyon devamında hakem rakip takım lehine penaltı atışı vermiştir.

Karşılaşmanın 62.dakikasında ceza sahası dışındaki ikili mücadelede ilk olarak oyuncumuza faul yapılmış, akabinde rakip takım oyuncusu yerde kalmıştır. Karşılaşmanın hakemi pozisyonu rakip takım lehine faul atışı olarak değerlendirmiştir. Bu faul atışı da gol olmuştur.

Rakip takımın, uzatmaları ile birlikte yaklaşık 100 dakika oynanan karşılaşmayı 1 pozisyon üzerinden yorumlaması abesle iştigaldir.

Serik Belediyespor Kulübü’nün yapmış olduğu bu açıklamaların, oynadığımız güzel oyun ve aldığımız 3 puana gölge düşürmekten başka bir anlamı yoktur.

En yakın örnek olarak hatırlatırız ki; 29.haftada deplasmanda Kocaliespor ile oynadığımız karşılaşmada rakip takım lehine verilen yanlış penaltı ve attığımız net golün ofsayt gerekçesiyle sayılmaması sonrası 1-1 berabere kalarak; zirve yarışında önemli bir yara aldık.

Şimdi ise; ligin bitimine 7 hafta kala, şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz bu dönemde ve 15 Nisan Cumartesi Sarıyer ile, 19 Nisan Çarşamba Bucaspor ile oynayacağımız çok önemli iki karşılaşmamız öncesinde bu açıklamalardan hiçbir hakemin etkilenmemesini temenni ediyoruz. Kulüp olarak misyonumuz her zaman savunduğumuz adil oyunun devam etmesi ve hakemlerin sadece adaletli kararlar vermesini beklemekteyiz.’’