Trabzonspor'un başarılı file bekçisi Uğurcan Çakır, şampiyonluk kutlamalarının ardından verdiği demeçlerde ısrarla Premier Lig'e gitmek istediğini söyledi. Genç futbolcu, kendisine İngiltere'yi yakın gördüğünü ifade etti. Bordo-Mavililerin 26 yaşındaki eldiveni, hedefine kavuşuyor. İddiaya göre; Premier Lig'i 17'inci sırada tamamlayan Leeds United, Uğurcan Çakır için harekete geçti. Milli file bekçisi için konuşulan bonservis bedelinin 25 milyon euro civarında olduğu aktarıldı.

Uğurcan Çakır; "Mantıklı teklifler olursa kulüp de ben de değerlendireceğiz. Avrupa'ya tabii ki gitmek istiyorum ama hem bana hem kulübe uygun teklifler gelmesi gerekiyor. Gönlümden Premier Lig geçiyor." demişti.

Uğurcan Çakır, Leeds1

İsmail Köybaşı: "Uğurcan'ı Premier Lig'in en iyi takımlarında görüyorum"

Uğurcan Çakır'ın en büyük destekçilerinden İsmail Köybaşı, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada; "Uğurcan Çakır'ı gelecekte Premier Lig'in en iyi takımlarında görüyorum. Uğrucan Çakır, Abdülkadir Ömür, Dorukhan müthiş bir aidiyet duygusu taşıdılar. Marek Hamsik, Nwakaeme, Baksetas da aynısını yaptı. Mükemmel bir sinerji yakaladık." ifadelerini kullanmıştı.

Uğur Meleke; "Uğurcan, Avrupa'ya gidecekse bu Premier Lig olmalı"

Futbol yorumcusu Uğur Meleke, Uğurcan Çakır hakkındaki transfer dedikodularına dair yaptığı değerlendirmede; ""Kesinlikle bu seviyede A Milli Takım'ın direkt kalecisi, Trabzonspor ile çok iyi istatistikler yakalamış, gerek Avrupa kupalarında gerek de milli takım seviyesinde kendini göstermiş. Uğurcan Çakır'ın hedefi en yukarıda olmalı. Uğurcan Çakır Avrupa'ya transfer olacaksa bu Premier Lig olmalı." şeklinde konuşmuştu.