Süper Lig'i şampiyon tamamlayan Trabzonspor'da en çok süre alan isimlerden kaptan Uğurcan Çakır, istatistikleriyle de dikkat çekti. Başarılı eldiven, Süper Lig'de kurtarış yüzdesi en yüksek kaleci oldu. Çakır, transfer dedikodularından şampiyonluk kutlamalarına kadar birçok konuda açıklamada bulundu. TRT Spor'a konuşan 26 yaşındaki file bekçisi, Süper Lig'deki meslektaşları; Muslera, Altay, Ersin ve Muric için de yorumlarda bulundu.

Uğurcan Çakır'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Kutlamaktan çok yorulduk. Çok hak ettik şampiyonluğu. Sezon başından beri program halinde bu şampiyonluk elde edildi. Kutlamalar biraz bizi yordu ama çok mutluyuz. Taraftarımız güzel görüntüler verdi. Hak ettik, çok mutluyuz."

"Hocamızın her şeyi planlıdır. Haftanın hangi günü hangi antrenmanı yapacağız, ne zaman izin yapacağız gibi bilgiler bize iki hafta önceden veriliyor. Biz de bunlara uymaya çalıştık. Ligin ilk yarısından beri güzel futbol oynadık, galibiyetler aldık. Her zaman güzel futbol olmuyor tabii ki."

"Öncelikle her Trabzonsporlu futbolcunun hayalidir Trabzonspor formasıyla şampiyonluğu yaşayabilmek. Ben o hayalimi gerçekleştirdim. Transfer olayına geleceksek her sezon yazılıp çiziliyor. Hayırlısı neyse o olsun. Sorumluluklarım var. Trabzonspor büyük kulüp, burada olmaktan mutluyum. İlle de gideyim demiyorum zamana bıraktım. Gidip görmek lazım ama Premier Lig'i seviyorum."

"Süper Lig'de en çok Muslera'yı seviyorum, örnek aldığım futbolcuların başında gelir. Altay iyi kaleci, Milli Takım'da da beraber çalışıyoruz. Ersin de iyi kaleci. Bu sezon Adana Demirspor'daki Muric'i de çok beğendim ama Muslera 1 numara yani."

Uğurcan Çakır muslera

"Takımın hedefi şampiyon olmaktı ben de takıma yardımcı olmaya çalıştım. Takım iyi gidince sizin de istatistikleriniz artıyor."