61trabzonhaber/özel

Trabzonspor'un hedefinde Alman stoper Jérôme Agyenim Boateng olduğu öğrenildi.

76 kez alman milli takımının formasını giyen Boateng, özellikle Bayern Münih forması ile çok istikrarlı bir görüntü verip kariyerinin en parlak günlerini yaşadı. M.city, Hamburg, Herta Berlin gibi takımların da formasını giyen Gana asıllı Alman milli stoper, geçen sezon ise performansındaki düşüşle dikkat çekti. Boateng, Lyon forması ile Fransa liginde 19 maça ilk on birde çıkarken, 5 kez oyuna sonradan dahil oldu. 14 hafta ise forma giyemedi.

Beşiktaş'ın da transfer listesinde yer alan oyuncunun toplam maliyetinin 5 milyon seviyesinde olduğu, Trabzonspor'un bu transferi bitirmek için yaklaşık üç haftadır yoğun mesai yaptığı öğrenildi. Trabzonspor'un önündeki en büyük sorunun, yabancı oyuncu kontenjanındaki fazlalık ve TFF'nin yabancı oyuncu sayısı konusunda henüz karar vermemiş olması.

Jérôme Agyenim Boateng, Lyon'da forma giyen Gana asıllı Alman futbolcudur. 3 Eylül 1988'de Berlin'de doğmuştur. 2010-2011 sezonu için Hamburg'dan Manchester City'e transfer olmuştur. Manchester City bu transfer için 10.4 Milyon Euro bonservis bedeli ödemiştir.