Spor Toto Süper Lig’in 7. Haftasında evinde 2-0’dan geri dönerek Gaziantep FK’yı 3-2 ile geçen bordo mavililer ligin 8. Haftasında da Kayserispor’a karşı 1-0 yenik duruma düştüğü maçta 2. Yarıda bulduğu goller ile 2-1 ile geri döndü!

Trabzonspor, ligde 8 haftada 13 gol atarken bu gollerin 8'ini ikinci yarılarda kaydetti. Avrupa kupalarında ise 5 golün 3'ü ikinci yarılarda geldi. Sivaspor'u 4-0 yenerek kupayı alan Fırtına, bu gollerin de 3'ünü ikinci yarıda buldu.

Fırtına, Süper Lig'de 8 maçta 16 puan toplarken 12'sini ikinci yarıda kaydettiği puanlarla aldı. İlk 8 hafta sonunda 5 galibiyeti bulunan bordo-mavililer, 4 galibiyeti ikinci yarıda attığı gollerle elde etti.

Ligin 8. haftasında geriye düştüğü karşılaşmada ikinci yarıda attığı gollerle Kayserispor'u 2-1 yenen Trabzonspor, sonradan açılıyor. Bordo-mavililer, bu sezon Süper Kupa, Süper Lig, Şampiyonlar Ligi play-off ve Avrupa Ligi'nde toplam 13 karşılaşmaya çıktı. Sadece 2'sinde gol kaydedemezken, fileleri 22 kez havalandırmayı başardı. Trabzonspor, bu gollerin 14'ünü maçların ikinci yarısında atarken, 8 kez de ilk devrede fileleri havalandırdı.