Süper Lig'i şampiyon tamamlayan Trabzonspor'da gelecek sezonun transfer çalışmaları başladı. Puan tablosunda 6'ıncı sırada kalarak ligi hüsranla bitiren Beşiktaş da Bordo-Mavili ekip gibi yaz transfer sezonuna erkenden girdi. İddialı bir kadronun peşinde koşan iki takımın yolu bir transferde kesişti.

İddiaya göre; Trabzonspor ve Beşiktaş, Denayer için düelloya tutuştu. Lyon ile sözleşmesi sona eren 26 yaşındaki stoperin, vedasını duyurmasının ardından Fırtına ve Kartal harekete geçti. 

Takvim'in haberine göre ise; Trabzonspor ve Beşiktaş daha önce Galatasaray formasıyla Süper Lig'de boy gösteren Denayer'in menajeri Jesse De Preter ile temasa geçerek sözleşme şartlarını sordu. 26 yaşındaki futbolcunun 3.5 milyon Euro garanti ücret, imza parası, bonuslar ve 4 yıllık sözleşme talep ettiği öğrenildi.

Trabzonspor, Denayer

Geçtiğimiz sezon 21 karşılaşmada şans bulan Denayer; 3 gol, 1 asist kaydetti ve bin 450 dakika oyunda kaldı. Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 17 milyon euro olarak görülen Denayer'in bonservisi elinde bulunuyor.

Öte yandan; Galatasaray da seçimlerden sonra Denayer için tasarrufta bulunabilir. Türkiye'ye sıcak baktığı öğrenilen Denayer, Avrupa'da mücadele edecek bir takıma gitmekten yana olduğundan Trabzonspor bu transferde bir adım öne çıkıyor.