TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal AYDOĞDU, IPARD III programının en büyük yeniliği bugüne kadar 42 ilde uygulanan program artık 81 ilde uygulanacak. Programa yeni dahil edilen sektörler ise kırsal alt yapı yatırımları, yumurta işleme, yem bitkileri yetiştiriciliği, solucan gübresi üretimi ve denizlerde kültür balıkçılığı gibi destek alanları da girişimcilerimize farklı konularda yatırım yapma imkanı sağlayacaktır.

    2024 yılı için açıklanan takvime göre ilk çağrımıza 21 Mart 2024 tarihi itibariyle çıkmış bulunmaktayız. Bu çağrı döneminde 66 Milyon Avro (yaklaşık 2 Milyar 300 Milyon Türk Lirası) hibe dağıtılacak. 

    Çağrı kapsamında desteklenen sektörler;

Trabzon’da girişimcilere 49 milyon TL hibe! Trabzon’da girişimcilere 49 milyon TL hibe!

Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

Yumurtanın İşlenmesi ve Pazarlanması

    Olduğunu belirten AYDOĞDU, bu başlıklar altında yapılacak olan yatırımlara ise  %50-%70 oranında hibe desteği verileceğini, aynı zamanda yatırımcıların proje kapsamında yapacakları uygun harcamalarda %20 oranında KDV muafiyetlerinin olacağını söyledi.

    Trabzon İl Koordinatörlüğü olarak Rize ilimizden de sorumluyuz. Rize’de ki irtibat ofisimiz 15 Aralık 2023 tarihi itibariyle hizmete girdi.

    Trabzon ve Rize’nin kalkınması adına büyük bir fırsat olan TKDK 1.Başvuru Çağrı İlanının proje kabullerinin 5 Nisan 2024 tarihinde başlayıp 7 Mayıs 2024’e kadar devam edeceğini beyan eden İl Koordinatörü Şansal AYDOĞDU, “Trabzon ve Rize’nin bu desteklerden maksimum düzeyde faydalanmasını istiyoruz. Bu sebeple yatırım yapmak isteyenleri vakit kaybetmeden bilgi almaya davet ediyorum. Gelin bölgemizi beraber kalkındıralım. Proje Başvuru Çağrı ilanının başta Trabzon ve Rize yatırımcıları olmak üzere tüm yatırımcılarımız ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dilerim.

    “Haydi Trabzon, haydi Rize. Şimdi proje zamanı.” diye konuştu.