Trabzonspor deplasmanda 2. Yarıda bulduğu goller ile Kayserispor’u yenip ligde çıkışını sürdürdü!

Fanatik’teki köşe yazısında maç hakkında analizlerde bulunan tecrübeli yorumcu şu ifadeleri kullandı:

‘’ Sahasında maç kaybetmeyen, gol dahi yemeyen Kayserispor, Trabzonspor karşısına da bu motivasyonla çıktı. Milli maç arasından sonraki ilk sınavda, deplasmanlarda bu sezon pek de iyi görüntü vermeyen Trabzonspor’un, dün de ilk yarıda tadı yoktu. Özellikle orta sahası o kadar kolay geçildi ki ister istemez savunması da zor anlar yaşadı.

Kaleci Uğurcan’dan başlayan hatalar, tandemde Hugo’nun formsuzluğuna, beklerin beklentinin altında kalan performansı eklenince soyunma odasına 1-0 yenik giden bir Trabzonspor izledik. Aslında skora baktığımda Kayserispor vasat oyunla bu skoru yakaladı ama bunda Trabzonspor’un koordinasyonu zayıf, bol pas hatalı futbolu da etkiliydi. Buna rağmen Bordo-Mavililer, özellikle Trezeguet ile net gol pozisyonlarını değerlendirse, devre arasına önde bile girebilirdi.

Özellikle Maxi Gomez yeterli topları alamayınca konuk ekip aradığı golü bulmakta çaresiz kaldı. İkinci yarı gerginlik had safhadaydı. Trabzonspor’un skoru geri çevirme çabalarını izledik. Abdullah Avcı üç oyuncu değişikliği yaparak, adeta takıma format attı, ofansif gücü yükseltti. Büyük çabaları, meyvesini bir penaltı golü ile verdi... VAR’dan gelen uyarı ile kazanılan penaltı kararı biraz ağırdı. Sonrasında moralleri bozulan ve oyun disiplininden kopan Kayserispor, Carole’ün hatalı pası sonucu ikinci golü de kalesinde gördü.

Trabzonspor dün hiç de iyi oynamadığı bir karşılaşmadan, altın değerinde bir 3 puanla evine döndü... Kayserispor ise kazanmaya çok yakınken, sahasında hem ilk kaybın hem de ilk golü yemenin üzüntüsünü yaşadı... Açıkçası dün gece Kayseri’de hatalar gecesiydi, değerlendiren konuk ekip oldu.’’