Halil Şanlı; "Ulusal bazdaki artışları şimdilik bir kenara koydum. Trabzon’a geliyorum. Trabzon’da inanılmaz ‘soygun’ anlayışı!"

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hayat pahalılığı yaşanıyor. Yurt dışı kaynaklı ürünlerde yani dövize bağlı olanlardaki artışı bir parça anlamak mümkün. Fakat insafa sığmayacak zamları, artışları ve hükümet yetkililerinin denetimsizliklerini anlamak, mümkün değil.

Hiçbir hükümet yetkilisi, yetkilisi demiyor ki; “Kardeş gel bakalım buraya, bu çimento topraktan üretiliyor. Geçen yıl (on ay evvel) 13 lira olan bir çuval, bugün nasıl 38 lira oldu. Bunun gibi daha niceleri! Sayın bakanlar ya da bakanlıklar, televizyon ekranlarında sürekli olarak; “Şu sektörde, bu sektörde aşırı enflasyon artışları takibimizde, inceledik, inceliyoruz”  biçiminde açıklamalarda bulunuyor. Onlar, bu şekilde açıklamada bulundukça, ne hikmetse aynı sektörlerde daha büyük artışlar yaşanıyor. Burada inanılmaz bazı oyunlar dönüyor da bizim aklımız almıyor ya da vicdanımız kötü düşünmeye el vermiyor!  

Ulusal bazdaki artışları şimdilik bir kenara koydum. Trabzon’a geliyorum. 

Trabzon’da inanılmaz ‘soygun’ anlayışı!

Çal Mağarası yolu üzerindeki kafelerde bir fincan Türk kahvesi 45 lira! 
Uzungöl’de bir porsiyon(5 adet) köfte 180 lira!
Ataköy yolu üzeri Şelaleler mevkiinde bir su bardağı portakal suyu 50 lira! 
Yine aynı bölgelerde bir adet hamurdan yapılmış içine bir parmak peynir konulmuş gözleme 30 lira!
Harbiden ‘yuh’! 
Peki yetkililer nerede? Hani denetlemeler! 
Öyle görünüyor ki, Arap turistleri de, tıpkı Ruslar’da olduğu gibi bölgeden kaçıracağız. İnsaf, merhamet, etik ve ahlaki anlayış yerle bir! Müslümanlığı söylemiyorum. Çünkü zaten çoğumuz dilde şeklen Müslümanız ama uygulamada bu yüce dinin gereklerine hep aykırı hareket ederiz! Şeytan ve nefis boğar bizi çoğu zaman! 

AK Partili yöneticinin restoranında şok eden uygulama! 

Kimse kimseye darılmasın. Bizim görevimiz doğruları yazmak. Trabzon’un yakın ilçelerinden birinde eski AK Parti il yöneticisi arkadaşımızın işlettiği restoranda ki uygulama vahim ki ne vahim! 
Müşteri yiyor içiyor, hesap istiyor! Gelen faturada bir ibare dikkat çekiyor. 
“Garson hizmet bedeli 50 TL”! 
Evet evet, yanlış duymadınız. Böyle bir şey olabilir mi? Oluyor işte! Sanki elektrik dağıtım şirketlerini kendine rehber edinmiş! 
E bre gafil! Sen uzun yıllar AK Parti’de yönetici oldun. İflasın eşiğinden o partinin nimetleri ile kurtardın. Bu Cumhurbaşkanı, her alanda köşeye sıkıştırılmak isteniyor. Hayat pahalılığı hükümete darbe indiriyor. Sen de aynı sorumsuz ve bana göre ihanetçi bir anlayışla hareket etmekte bir beis görmüyorsun! Yoksa sen parti içinde ki AKP’lilerden misin?  

Kim neden göz yumuyor?

İnsanoğlu daima nefsine ve şeytana yenik düşerek, ahlaki ve insani değerlerini kaybeder. Çoğunlukla bu değerlerini kaybetmeyenler, bana göre gerçek Müslüman’dır! Yani şekilci değildir. Fakat benim kişisel bu soygun anlayışından ziyade kafama taktığım, yetkililerdeki sorumsuzluk! Hani devlet, hani denetim, hani bu vicdansızlıklara dur diyecek somut adımlar! Acaba yetkililerin bir çoğu da hükümetin düşmesini istediği için bu tür gelişmelere kayıtsız kalıp, ‘sabote’ olayının bir parçası olmayı mı hedefliyor?