AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, 27 Mayıs darbesi sonucu millet iradesinin mahkum edildiğini söyleyerek "Milli iradeye tahammül edemeyen şer odaklar ve onların ihanet ortakları türlü oyunlarla habis emellerini sahnelemişlerdir. Şu çok iyi bilinmelidir ki bizler millet iradesinin üstünde bir güç kabul etmiyoruz." dedi.  

MİLLET İRADESİNİ HAZMEDEMEDİLER

Selahaddin Çebi, millet iradesini hazmedemeyenlerin 27 Mayıs 1960'da ülke demokrasisine karanlık bir gün yaşattıklarını söyleyerek "27 Mayıs halkın iradesini yok sayarak askeri bir darbeyle vesayet sistemi kurmak isteyenlerin sahne aldığı zifiri karanlık bir gündür. İktidarın kaynağını millet iradesi olarak görmeyen vesayet odakları işbirlikçileriyle birlikte sahne alarak Türkiye'nin gelişimine, büyümesine, demokratik yaşamın kökleşmesine engel olmuşlar, kaos, kargaşa ve belirsizlik ortamında hain emellerini sahnelemişlerdir. Siyaset, akademi, medya ve sivil toplum dünyası da bu ihanet halkasına eklenmiş, ihanet işbirliğiyle darbecilerin yanında olmuşlardır." dedi.

TÜRKİYE GERİLEDİ

İhanet odaklarının hainliğinin sonucunda millet iradesinin yok sayıldığını ifade eden Çebi, "Vesayetçiler ve darbe sevicilerin habis emelleri ilanihaye sürmese de bir dönem Türkiye gerilemiş hem iç politika hem de dış politikada kan kaybetmiştir. Politika üretmekte zorlanmış, sıradan bir ülke hüviyetine dönüşmüştür." diye konuştu.

15 TEMMUZ'DA BAŞARAMADILAR

27 Mayıs hainliğinin bir benzerinin 15 Temmuz'da sahnelendiğini belirterek sözlerini sürdüren Çebi, "1971, 12 Eylül ve 28 Şubat'ın ardından 15 Temmuz'da aziz milletimiz bir başka hainlikle karşı karşıya geldi. Ancak bu kez 15 Temmuz'da aziz milletimiz bir destan yazarak darbe sevicilere, vesayet odaklarına, habis karakterli işbirlikçilere unutamayacakları bir ders verdi. Artık Türkiye eski Türkiye değildir. Demokrasinin ve millî iradenin savunucusu aziz milletimiz bundan sonra bu tür hainliklere asla izin vermeyecektir. Artık Türkiye darbelerle yönetilen bir ülke değil, halkın iradesiyle yönetilen bir ülkedir." ifadelerine yer verdi.

YOL REHBERİMİZ BELLİ

Çebi, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin tek rehberinin millet iradesini olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti: "20 yıl boyunca türlü engellemeler, hain girişimler, binbir çeşit oyunlar karşısında aziz milletimizin desteğiyle yol yürüdük. Her daim millet iradesine güvendik. Millet iradesi dışında bir güç, dayanak görmedik. Bizler bu yolda türlü tehditleri göz önünde bulundurarak yürüdük. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'na yönelik 'Sonu Menderes gibi olmasın' hadsizliğinde olduğu gibi da tek irade tanıdık, o da millet iradesidir. Darbe sevicilerinin, vesayet odaklarının her daim hain emellerine karşı aziz milletimizle dik durmaya devam edeceğiz. Bizler millet iradesi dışında tüm girişimleri yok sayıyoruz."

MİLLET İRADESİ DAR AĞACINA GÖNDERİLDİ

Çebi, 27 Mayıs hainliğini sonucunda düzmece mahkemelerden çıkan kararla millet iradesinin mahkum edildiğini belirterek sözlerini şu şekilde tamamladı: "Dar ağacına millet iradesi çıkarıldı. Urgan millet iradesinin boynuna geçirildi. Dar ağacında altından sandalyesi çekilen Türkiye'ydi. Bu vesileyle merhum başbakanımız Adnan Menderes ile bakanlarımız Hasan Polatkan ile Fatin Rüştü Zorlu'yu rahmetle anıyor, hain darbecileri, vesayet odakları ve işbirlikçilerini telin ediyorum."