Şampiyon Trabzonspor, son hafta maçında Başakşehir'e mağlup oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 38. ve son haftasında Trabzonspor, Medipol Başakşehir deplasmanına konuk oldu. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı Trabzonspor, 3-1'lik skorla kaybetti.

Mücadeleye hızlı başlayan ev sahibi Başakşehir oldu. İstanbul ekibi 11. dakikada Stefano Okaka'nın attığı golle 1-0 öne geçti. Gol sonrası hız kesmeyen Başakşehir, 31. dakikada Alexandru Epureanu ve 42. dakikada Serdar Gürler'in golleriyle soyunma odasına 3-0 üstünlükle gitti.

ABDULLAH AVCI'DAN HAMLELER

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ikinci yarıya 3 değişiklikle başladı. Bordo-mavililerde; Berat Özdemir, İsmail Köybaşı ve Vitor Hugo kenara geldi. Oyuna ise Djaniny, Yusuf Erdoğan ve Hüseyin Türkmen girdi.

İkinci yarıda farkı azaltmak isteyen ve ataklarını sıklaştıran Trabzonspor, aradığı golü 59. dakikada Anthoy Nwakaeme ile buldu ve skoru 3-1'e getirdi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmadı ve Başakşehir, sahadan 3-1 galibiyetle ayrıldı.

35. haftada şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor, bu sonucun ardından ligi 81 puanla tamamladı. Başakşehir ise puanını 65'e yükseltti ve ligi 4. sırada bitirerek UEFA Konferans Ligi Elemeleri'ne gitmeye hak kazandı.

Öte yandan CSKA Moskova'da kiralık olarak forma giyen milli futbolcumuz Yusuf Yazıcı da, karşılaşmayı tribünden takip etti.

221653230845