Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Trabzonlular Derneği’nin ‘Anadolu Kocaeli’nde sloganı adı altında birlikte organize ettiği ‘Trabzon Tanıtım Günleri'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 16-19 Haziran tarihleri arasında devam edecek olan etkinliklere çok sayıda Trabzonlunun yanı sıra farklı illerden birçok vatandaş akın etti. 

GENÇ, TÜRKÜLERE EŞLİK ETTİ

Etkinliklerin açılışına katılan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, belediye standını gezen ziyaretçilere Ortahisar'ın kültürel, tarihi, turistik değerleri ve doğal güzellikleri hakkında bilgi vererek bir süre sohbet etti. Başkan Genç, ziyaretçilerle birlikte horon teperek yerel sanatçı Taner Eyüpoğlu’nun söylediği türkülere eşlik etti.

VİZYON PROJELER BEĞENİLDİ

Stanttı ziyaret eden vatandaşlara içinde Ortahisar'ı tanıtıcı CD, dergi, broşür ve çeşitli hediyelerin yer aldığı Ortahisar Belediyesi çantası hediye ediliyor. Ortahisar standını dikkatli gözlerle inceleyen vatandaşlar bu sayede Trabzon kültürünü yakından tanıma fırsatını buluyor. Stantta Ortahisar Belediyesi’nin vizyon projelerinden olan Boztepe Seyir Terası, Ekopark, Trabzon Akvaryum, Tarih Müzesi, Küçük Dostlar Kliniği, İskele Park, Dijital Kütüphane, En Mutlu Köy Projesi ve Tarihi İpekyolu Projesi ziyaretçiler tarafından dikkatli bir şekilde incelendi.

YURTİÇİ VE YURTDIŞI TANITIMA ÖNEM VERİYORUZ

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, kenti tanıtmak için; belediye imkânları ölçüsünde çeşitli organizasyonlara katılmaya gayret gösterdiklerine dikkat çekerek, her geçen yıl artan turist ve ziyaretçi sayısıyla bunun karşılığını aldıklarını söyledi. Birçok fuar ve etkinliğe katılarak deneyim kazandıklarını belirten Başkan Genç, yaptığı açıklamada, "Yurtiçi ve yurtdışı organizasyonlara katılarak reklam ve tanıtım nasıl yapılır, bir kent nasıl tanıtılır, neler ön plana çıkartılır, ziyaretçiler nelere ilgi gösterir gibi pek çok konuda deneyim sahibi olduk. Artık her katıldığımız etkinliğe belli bir birikimle hazırlanıyoruz. Bu şekilde adeta her etkinlikten bir şeyler kaparak, kentimizin tanıtılması için gerekli planlamaları ve hazırlıkları edindiğimiz bu tecrübe birikimiyle beraber daha da başarılı bir şekilde yapıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Stant görevlileri ziyaretçilere Ortahisar Belediyesi'nin tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgi vererek onları Ortahisar'ı görmeye davet etti.