61TrabzonHaber-

Trabzonspor'un şampiyonluğuna 14 gol, 11 gollük katkı sağlayan Nwakaeme'nin sözleşmesi ilerleyen günlerde sona eriyor. Bordo-Mavili ekip, sezon başından beri Nijeryalı futblcuyu yeni mukaveleye ikna etmeye çalışıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu; "Kendisine takımdaki en yüksek maaşı teklif ettik, cevabını bekliyoruz. Nwakaeme ile biz Eylül ayından beri konuşuyoruz. Karşılıklı görüşmelerimiz oldu. Top artık onda." dedi.

Asbaşkan Ertuğrul Doğan da; "Biz Nwakaeme'ye takım içinde maaş skalasının en üst noktasını teklif ettik. Burada üst sınır Marek Hamsik'in aldığı ücret. Biz de kendisine bunu önerdik. İsterse kalır, isterse kalmaz." şeklinde konuştu.

Başkan Ağaoğlu'nun ve Asbaşkan Ertuğrul Doğan'ın bu açıklamalarına Nwakaeme ise "Hakkımda söylenen bazı şeyler de var. Önemli olan şeyin para olması gibi, çünkü ben böyle bir insan değilim. Sevgi ve saygının paradan çok daha önemli olduğunu biliyorum. Sorunumun para olduğunu söyleyenler olmuş. Benim asla parayla böyle bir ilişkim yok. Böyle bir sözü de asla ifade etmedim zaten. Benim yakınımdaki insanlar beni tanırlar ve benim nasıl biri olduğumu bilirler. Sorunun para olmadığını, sevginin ve saygının her zaman paranın önüne koyduğumu bilirler. Parayla etkilenecek son insanım. İnsanların bunu bilmesini isterim." yanıtını verdi.

Peki, Nwakaeme neden Trabzonspor'a imza atmıyor? İşte nedeni;

Trabzonspor'un hem parayla hem de 1+1 yıllık mukavele ile gönlünü çalamadığı Nwakaeme'nin başka bir takımla temas halinde olduğu ileri sürüldü. Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu; Championship ekibi Hull City'nin Nwakaeme'ye sözlü teklifte bulunduğu iddia edildi. Nwakaeme'nin de şartlar olgunlaşana kadar imza işini geciktirdiği, Hull City işi askıya alınırsa Trabzonspor'a imza atacağı aktarıldı. Trabzonspor'un Nwakaeme'yi ikna çabası aylardır sürüyor.

Acun, Nwakaeme

Devre arasında aklı çelindi!

Trabzonspor'un Nijeryalı yıldızı Anthony Nwakaeme, ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı ile tekne gezintisine çıkmıştı. Söz konusu kareler çok tartışılırken ne Acun ne de Nwakaeme cephesinden herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

İkilinin yakınlığı tüm çevrelerce bilinirken devre arası transfer döneminde Nwakaeme'nin aklının çelindiği belirtildi. Kulübe yakın kaynakların iddiasına göre de Acun, Nwakaeme'ye transfer sözü verdi.