Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor'un bu zaferinde etkin rol oynayan Nwakaeme, son haftalarda gerçekleştirilen sözleşme görüşmelerinde sergilediği tutumla camiaya karşı büyük ayıp içerisine girdi.

Nijeryalı futbolcu, kendisine sunulan tavan ücretin yaklaşık iki katını istedi. Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada derdinin para olmadığını söyleyen Nwakaeme'nin, yönetimi maddi açıdan sıkıntıya sokma girişimleri artık Bordo-Mavili futbolseverler tarafından da tepki çekmeye başladı.

Marek Hamsik'in 1.5 milyon euro+700 bin euro kazandığı yerde "3.5 milyon euro ve bonuslar" gibi uçuk taleplerde bulunan 33 yaşındaki oyuncuya; Asbaşkan Ertuğrul Doğan kapıyı gösterdi. 

"İsterse kalır, isterse kalmaz"

Ertuğrul Doğan; "Biz Nwakaeme'ye takım içinde maaş skalasının en üst noktasını teklif ettik. Burada üst sınır Marek Hamsik'in aldığı ücret. Biz de kendisine bunu önerdik. İsterse kalır, isterse kalmaz. Ama biz kesinlikle kalmasını isteriz. Çünkü çok beyefendi bir oyuncu ve profesyonel. Ama hiç kimse Trabzonspor'dan önemli değil. Buna biz de dahiliz. Edgar konusunda ise kararı hocamız verecek." dedi.

Nwakaeme Trabzonspor-2

Nwakaeme: "Parayla etkilenecek son insanım"

Para nedeniyle sözleşme görüşmelerini zora soktuğu iddiasıyla defalarca gündeme gelen Nwakaeme, bu söylemleri "Parayla derdim yok" diyerek yalanlamaya çalıştı.

Yaptığı ve dediği birbirini tutmayan Nijeryalı şöyle konuştu; "Taraftarlarımıza şu mesajı vermek istiyorum; Nwakaeme sizleri seviyor, Nwakaeme bu takımı seviyor. İnsanların konuştuklarını, benim hakkımda neler söylediklerini duyuyorum. Güzel şeyler de var. Örnek olarak insanların bana söylediği şeylerden bir tanesi; 'top senin ayağına geldiğinde stadyumda taraftarlar ayağa kalkıyorlar ve bu insanların senin bir şeyler yapabileceğini biliyor. Bunu duyabilmek bir oyuncu için gerçekten çok güzel. Bu beni mutlu ediyor ama hakkımda söylenen bazı şeyler de var. Önemli olan şeyin para olması gibi, çünkü ben böyle bir insan değilim. Sevgi ve saygının paradan çok daha önemli olduğunu biliyorum. Sorunumun para olduğunu söyleyenler olmuş. Benim asla parayla böyle bir ilişkim yok. Böyle bir sözü de asla ifade etmedim zaten. Benim yakınımdaki insanlar beni tanırlar ve benim nasıl biri olduğumu bilirler. Sorunun para olmadığını, sevginin ve saygının her zaman paranın önüne koyduğumu bilirler. Parayla etkilenecek son insanım. İnsanların bunu bilmesini isterim."