Frençvaroş maçının ardından oyuncularıyla konuştuğunu da sözlerine ekleyen Clement, “Benim için ilk yarı yeterinci iyi değildi. İkinci yarı ile tepkimizi ortaya koyduk. Ancak geçişte bizi cezandırdılar. Trabzonspor karşısında 90 dakika kalitemizi ortaya koymamız gerekecek. Ancak onlar deneyimli bir takım. Ülkesinin mili takımına 130 kez seçilmiş Marek Hamsik, Trezeguet ve hatta Marc Bartra gibi Avrupa maçlarına alışmış birçok uluslararası oyuncuları var. Ancak genç aslanlarımız ve Wissam Ben Yedder ile (32 yaşında) birlikte savaşmak zorundayız” dedi.

Maçın önemli olduğunu ancak belirleyici olmadığını da ifade eden Clement, “Bu maç bir dönüm noktası değil. Başkalarına bakmamalı, oyunumuza, niteliklerimize odaklanmalı ve tempomuzu da empoze etmeliyiz. Bu grupta eşdeğer düzeyde 4 takım var. Sonunda en iyi olabileceğimizi kanıtlamak bizim elimizde ve cevabı ancak 6. maç sonunda alacağız” diye konuştu.

Nantes’i 4 - 1 mağlup ettikleri maçtan memnu olduğunu ve bu performansı Trabzonspor maçında görmeyi umduğunu ifade eden Clement, “Rakip için daha az gol fırsatı istiyorum. Ama ikisi farklı takımlar. Bu yüzden her oyunun farklı bir hikayesi var. Her halükarda, oyuncularımın oyuna enerji ile başlamalarını ve oyun boyunca denemekten asla vazgeçmemelerini istiyorum” dedi.