Süper Lig'de Trabzonspor'u şampiyonluğa taşıyan isimlerin arasında gelen Marek Hamsik, yaşına rağmen sezonun en dinamik orta sahaları arasında yerini aldı. Deneyimli futbolcu bu süreçte; Milli Takım düzeyinde de maçlara çıktı. Trabzonspor'dayken 9 Milli maçta görev alan Hamsik, daha sonra sakatlığı nedeniyle kenara çekildi. 34 yaşındaki oyuncu, çarpıcı bir kararla Milli Takım kariyerini bıraktı.

Hamsik, "Ülkemi temsil etmeyi her zaman büyük bir onur, sorumluluk olarak aldım ve her zaman her şeyimi taraftarlarımıza vermeye çalıştım. Maçlardan önce Slovak marşını söylemek ve tribünlerde bayraklarımızla taraftarları görmek her zaman harikaydı. Daha fazla motivasyona bile gerek yoktu." dedi.

Hamsik milli takım

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile kararını duyuran Marek Hamsik şu ifadeleri kullandı:

"Kolay olmadı, uzun süre düşündüm ama on beş yıl sonra futbol kariyerimin önemli ve harika bir bölümünü kapatmaya karar verdim. Milli futbol kariyerime son verdim.

Çok gurur duyduğum uzun ve güzel bir yolculuktu. Slovak milli futbol takımının en büyük başarılarının hepsinde birlikte olabildiğim için çok mutluyum. 2010 Dünya Kupası'nı Güney Afrika'da, 2016 ve 2021'de Avrupa Şampiyonası'nı tamamlayan bir takımın parçası olabildim. Slovakya milli takımını elliden fazla düelloda kaptan olarak yönetmek benim için büyük bir onurdu.

Ülkemi temsil etmeyi her zaman büyük bir onur, sorumluluk olarak aldım ve her zaman her şeyimi taraftarlarımıza vermeye çalıştım. Maçlardan önce Slovak marşını söylemek ve tribünlerde bayraklarımızla taraftarları görmek her zaman harikaydı. Daha fazla motivasyona bile gerek yoktu.

Burada birlikte çalışmaktan onur duyduğum tüm teknik heyete, takım arkadaşlarıma ve uygulama ekiplerine teşekkür ederim ve birlikte Slovak futbolunun başarısı için her şeyi yapmaya çalıştılar!

Milli takımımızın maçlarında görüşmek üzere!"