Süper Lig’de bu hafta itibariyle bir sezon daha geride kalırken, Konyaspor teknik direktörü İlhan Palut sezonu değerlendirdi.

TRT Spor'a verdiği röportajda sezonun gergin geçtiğini dile getiren başarılı teknik adam, "Maalesef saha dışı olaylarının daha çok konuşulduğu bir sezondu." dedi.

İlhan Palut, Konferans Ligi'nde hedeflerinin gruplara kalmak olduğunu söyledi. Transfer konusuna da değinen tecrübeli çalıştırıcı kanat ya da forvet bölgesine Türk oyuncu alabileceklerini vurguladı.

İttifak Holding Konyaspor'da kendisini güvende hissettiğini belirten İlhan Palut Avrupa hedefi olup olmadığı ile ilgili sorulan soruya ise, "Avrupa'da takım çalıştırmak neden olmasın? Ama Konyaspor'daki misyonumu tamamladıktan sonra. Türk futbolcular Avrupa'da bizi çok güzel temsil ediyorlar. Umarım ben dahil yeni jenerasyon hocalar bu konuda daha cesaretli davranır." şeklinde cevap verdi.

"ŞAMPİYONLUĞU HAYAL ETTİM AMA BÜYÜK BİR İNANÇ OLUŞMADI"

Elimizde çok değerli, çok iyi gelişim gösteren Türk oyuncular var. Biz 7 4 kuralına göre çalışmalarımızı yapacağız. Kendi oyuncularım haricinde, bu sezon ligde Kim Min-Jae ve Dorukhan'ın performansını çok etkileyici buldum. Bu sezon şampiyonluğu hayal ettim ama çok büyük bir inanç oluşmadı. İkinci bitirebileceğimize çok inanmıştık. Orada da İsmail Kartal, Fenerbahçe ile çok iyi bir grafik çizdi.