61TrabzonHaber-

Süper Lig'de şampiyon Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi öncesinde kurulacak kadro için harekete geçti. Bordo-Mavili ekip, gelecek sezonun transfer çalışmalarına şimdiden başladı. Fırtına'da Draxler, Amartey, Sörloth gibi isimler gündeme geldi. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu,  Sörloth için; "Türkiye'den başka takımla Trabzonspor aynı parayı verirse Sörloth Trabzonspor'da oynar." dedi.

Sörloth konusu üzerinden Trabzonspor'un eksik mevkilerini söyleyen futbol yorumcusu Hakan Güleç, Bordo-Mavili ekibin Şampiyonlar Ligi öncesinde hücuma değil başka bölgelere takviye yapması gerektiğini ifade etti.

Güleç; "Cornelius belki Sörloth'tan daha iyi performans sergiler bilemezsin. Bir tanesini tercih et dersen ben Sörloth'u tercih ederim ama zannetmiyorum. Şampiyonlar Ligi için konuşuyorum; Trabzonspor'un orta saha, sağ bek ve sol bek pozisyonuna takviye yapması lazım." dedi.

Yayıncı kuruluşta değerlendirmelerde bulunan Hakan Güleç; "Olabilir de olmayabilir de... Cornelius varken bir de üzerine Sörloth... Şampiyonlar Ligi öncesinde kapatılması gereken noktalar varken böyle bir harcama yapılır mı? Orasının düşünülmesi lazım, ben yapılacağını sanmıyorum. Alternatif yaratıyorsan ya Cornelius'a yedek alacaksın veya Sörloth'u alabiliyorsan Cornelius'u yedek yapacaksın. İkisi de aynı yerin oyuncusu, çok benzer iki oyuncu, bu sistemde oynatamazsın. Cornelius veya Sörloth'un Şampiyonlar Ligi'nde yeterli olup olmayacağı konusundan emin değiliz ki. Sörloth Leipzig'de hiçbir şey yapamadı, Leipzig Şampiyonlar Ligi takımı. Sociedad'da da çok başarılı olduğu söylenemez. "Cornelius Şampiyonlar Ligi seviyesinde değil Sörloth'u alalım" diyemezsin. Sörloth'un Trabzonspor'da geçirdiği sezondan başka başarılı sezonu yok. Soruyu sormuşlar, Sayın Başkan Ağaoğlu da yanıtlamış gibi geldi bana. Cornelius belki Sörloth'tan daha iyi performans sergiler bilemezsin. Bir tanesini tercih et dersen ben Sörloth'u tercih ederim ama zannetmiyorum.

Sörloth Cornelius

Şampiyonlar Ligi için konuşuyorum; Trabzonspor'un orta saha, sağ bek ve sol bek pozisyonuna takviye yapması lazım. Bruno Peres ne zaman dönecek, döndüğünde aynı performansı gösterecek mi? Kalıcı bir sağ bek bulmak lazım. Trabzonspor yönetimi bunları planlamıştır. Geçen sezon başarıya götüren plan buydu. Şampiyonluğun kapısının aralandığı plan. Trabzonspor'un yüzde yüz bir tane sol bek bulması lazım, şart. Savunmaya bir takviye şart. Orta sahaya Şampiyonlar Ligi için sertlik katacak bir oyuncu daha lazım. Kolay olmuyor." şeklinde konuştu.