Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Beşiktaş maçında yaşananlar, Abdullah Avcı'nın geleceği ve Abdülkadir Ömür'ün ayrılık sürecine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başkan Ertuğrul Doğan, Beşiktaş yenilgisi ardından Türkiye Futbol Federasyonu ve hakemleri ağır bir dille eleştirirken, "Kimse atamaların yapay zeka ile yapıldığı masalı anlatmasın. Akıl dışı şeyler yaşanıyor. Futbolda gram adalet kalmadı, kimsenin kimseye güveni yok. Milleti kandırıyorlar" dedi.

Ligde kötü günler geçiren bordo-mavili ekibin patronu, Beşiktaş müsabakasının VAR hakemi Alper Çetin'i Bardhi'ye verilmeyen penaltı pozisyonunda devreye girmediği için topa tuttu ve "Bu hakem yapay zeka ile atanmış. Nasıl bir zekadır? Kural hatası yapmış birini hangi mantık maçlara veriyor? Hesabını soracağım" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor avantajı kaptı Trabzonspor avantajı kaptı

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ın açıklamaları şu şekilde;

"Aklı ve vicdanı olan bu işlere girmez"

"Son maçtaki VAR hakeminin Süper Lig'de görevi yok. Geçmişte kural hatası yapmış biri. Tutturmuşlar yapay zeka hikayesi. Federasyon başkanından randevu istedim, soracağım kendisine. Net söylüyorum kasıtlı yapıyorlar. Kimin yaptırdığını biliyorum ama onun ağzından duymak istiyorum. MHK üyesi Tolga Özkalfa aylardır İstanbul'a gitmiyor. Telefonla atama yapıyor. Federasyon başkanı bunu nasıl kabul ediyor? Beşiktaş maçındaki Bardhi'nin pozisyonunu hadi hakem görmedi. VAR ne iş yapıyor? Aklı ve vicdanı olan bu işlere girmez. Bu hakem için yapay zekadan ilk sırada çıkmış diyorlar. Ayıp, bari bunu bize söylemeyin."

"Kimse bu hakkı yiyemez"

Fenerbahçe maçından sonra da söyledim. Ne bana, ne Beşiktaş'a, ne Galatasaray'a, ne Samsunspor'a, ne Adana Demirspor'a yapılsın hatalar. Yazık günah, kimin başına geliyorsa yazık. Sektöre bu kadar para harcanıyor. Kimse bu hakkı yiyemez. Bir maçı alıp karşı takıma vermenin izahı olamaz.

"Gündemimizde ayrılık yok"

Abdullah Avcı takımı şampiyon yaptı. Evet kötü günler geçiriyoruz. Gündemimizde ayrılık yok. Gelecek sezonun planını yapıyoruz. Trabzonspor alt yapıdan oyuncu çıkaran önemli kulüp. Teknik konulara giremem. Lakin şans bulan oyuncular iyi değerlendirmeli.

"Trabzonspor'u istemeyeni tutmayız"

Abdülkadir Ömür ayrılmak istedi. Trabzonspor'u istemeyeni tutmayız. Geçmişte 25 milyon eurodan söz ediliyordu. Kime göre? Menajerler mi? Rakam açıkladığımız gibi. Doğrusunu yaptık. Takıma birkaç takviye olacak. Ancak ayağımızı yorgana göre uzatmamız lazım.

Milliyet