Süper Lig'de yeni sezona hazırlık dönemine yönelik konuşan futbol yorumcusu Banu Yelkovan, Trabzonspor'a dair değerlendirmelerde bulundu. beIN Sports Haber ekranlarında görüşlerini dile getiren deneyimli yorumcu, Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın açıklamalarını baz alarak konuştu.

Yelkovan; "Büyük takımlara bakınca birinin başkanı ve teknik direktörü belli değil; diğerinin başkanı belli, teknik direktörü belli değil. Burada ne yaptığını bilen tek takım olarak Trabzonspor görünüyor. Abdullah Hoca, gazetelere röportajlar vererek yeni sezon planlarını ve yaptıklarını değerlendiriyor." dedi.

Abdullah Avcı, Ahmet Ağaoğlu

Banu Yelkovan'ın ifadeleri şu şekilde:

"Büyük takımlara bakınca birinin başkanı ve teknik direktörü belli değil; diğerinin başkanı belli, teknik direktörü belli değil. Burada ne yaptığını bilen tek takım olarak Trabzonspor görünüyor. Abdullah Hoca, gazetelere röportajlar vererek yeni sezon planlarını ve yaptıklarını değerlendiriyor. Bu sene çok uzun uzadıya bir tatil yok. Haziran ayında milli maçlar var, bazı oyuncular tatilde, bir kısım için mesai sürüyor. Hocalar için mesai devam ediyor. Abdullah Hoca belki birkaç gün tatil yapacaktır. Takımların, haziran sonu gibi tekrardan toplanmaları ve temmuz ayından itibaren de mesaiye başlamaları gerekiyor. Bu sezon, dünya kupası nedeniyle her şey erken başlayacak. Dolayısıyla planlı ve programlı olmalısın, Abdullah Hoca da bunu yapıyor. Transferlerde bazen kulübün bütçesi, teknik adamın kararı ve oyuncunun tercihleri belirleyici olur. Bu üçten biri bile farklı olsa transfer olmaz."

"Nwakaeme, Trabzonspor'un başarısında büyük pay sahiplerinden biri. Haklı olarak bunun karşılığını iyi bir kontratla almak istiyor. Böyle düşünmeye çalışması da normal. Hem oyuncuyu anlayabiliyorum öte yandan oyuncunun sonraki sezon aynı performansı verip vermeyeceği konusunda soru işaretleri oluyor, yaşlar ilerliyor, gidenlerle ve gelenlerle oyun anlayışı değişiyor. Kulüp de bu yüzden belirli bir bütçenin üstünü vermek istemiyor olabilir."

Nwakaeme, Trabzonspor

"Bizde kurallar çok sık değiştiği için ve o kurallara uyanların aleyhine olduğu için herkes temkinli yaklaşıyor. Yabancı kontenjanında Abdullah Hoca'nın dediklerine katılıyorum. Kriterlere inanıyorum. Sen de kriter koy Süper Lig'e, gelişim liglerine de yerli oyuncu kuralı mı koyuyorsun, altyapı kuralı mı koyuyorsun; oraya getir. Doğru yabancılar geldiğinde hem takıma faydası oluyor hem genç oyuncuları geliştiriyor. Üst ligde böyle bir kısıtlama olmamalı fakat kriterler olmalı. Kulüplere de altyapı üzerinden kurallar getirilmeli."