Süper Lig'in şampiyonu Trabzonspor'da bazı isimlerin Avrupa'dan teklif aldığı belirtilmişti. Yunan futbolcu Bakasetas'ın da Portekiz kulüplerinin takibinde olduğu ileri sürülmüştü. Bakasetas, bugün yaptığı açıklamada, söz konusu haberlerin yalan olduğunu ve bunlardan hoşlanmadığını söyledi.

Bakasetas'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Şampiyonluk bizim için önemliydi ama taraftarlarımız için daha da önemliydi. Çok üzüntü yaşadılar, bu şehir bunu hak ediyordu. Hep birlikte bunu elde ettik. Umarım, gelecek yıllarda daha çok şampiyonluklar kazanarak bunu taraftarlarımız ve şehrimizle kutlama imkanı elde ederiz."

"Ben Galatasaray maçından sonra yüzde 99 şampiyonluğumuzu kazandığımızı düşündüm. Büyük bir takımı son dakikalarda yendik. O zaman inandım."

"Şampiyonluk kutlamaları harikaydı, çok farklı bir tarzda kutladık. İnsanlara bunu verebildiğimiz için mutluyuz, uzun zaman bunu beklemişlerdi. Trabzon halkına bunu yaşattığımız için mutluyuz. Trabzonspor ekibine de teşekkür ederim, çok güzel hazırlıklar yaptılar."

Bakasetas penaltı, Giresunspor

"Benim için çok önemliydi. Buraya ilk geldiğimde şampiyonluk amacıyla gelmiştim, beni hoş karşıladılar. Bazı insanların kafasında Alanyaspor'dayken Trabzonspor'a attığım golle ilgili bazı düşünceler vardı. İlk geldiğimda başkan bana 'Bizim canımızı yakan sendin ama şimdi bunu hep birlikte başaracağız' dedi. Biz de bunu hep birlikte kazandık."

"Gol atmak, penaltıyı atmak insanı mutlu eder ama benim için önemlisi Fenerbahçe'ye kritik attığım goldü. Zor olan içinse Giresun'a karşı 2 kere penaltı kaçırmamdı, bu bana çok acı verdi. Taraftarlarımız beni iteledi, bana destek verdiler."

"Yunanistan'da bana Türkiye ile ilgili sorular soruyorlar. İki ulus arasında bir tarih var, herkes bu tarihi biliyor. Futbol birleştirmek içindir, ayırmak için değil. Biz de bunu yapıyoruz, Türkiye'ye Yunanistan'dan gelen insanlarız, herkes bize iyi davranıyor."

Bakasetas bayrak

"Açıkçası transfer ile ilgili haberler nasıl çıkıyor bilmiyorum, bunlardan hoşlanmıyorum, bunlar yalan. Bir teklif gelirse bunu ilk bilecek olan takımdır. Benim hala 2 yıllık sözleşmem var, çok mutluyum. Sahip olduğum her şeyi bana veren bir kulüp. Takımım karar verecektir, önce onlar bilecektir."