Avrasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 20 Mayıs Çocuk Gelişimciler Günü için video yayınladı. 

Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, Öğr. Gör. Meliha Şen ile birlikte Trabzon'da çeşitli kurum ve kuruluşlar önünde farkındalık oluşturmak ve çocuk gelişimcinin görevleri hakkında kamuoyunu bilgilendirmek için video çekerek üniversitenin sosyal medya hesaplarında paylaştı.

Hazırlanan videoda, çocukların psikolojik ve gelişimsel açıdan takibi, dezavantajlı gruptaki çocukları sosyokültürel açıdan desteklenmesi, özel gereksinimi olan çocukların engel türlerine göre planlama yapılması gibi hususlara değinildi.

Avrasya öğrencileri, Çocuk Gelişimciler'i anlattı!

Yapılan paylaşımda, Çocuk Gelişim Bölümü'nün işlevlerine ve görevlerine de yer verildi:

"Çocuk Gelişimci, dezavantajlı gruptaki çocukları sosyokültürel açıdan destekleyerek yalam standartlarını iyileştirecek plan ve programları hazırlar.

Çocuk Gelişimci, özel gereksinimi olan çocukların engel türlerine göre planlama yaparak gelişimi destekler.

Çocuk Gelişimci, çocuğun gelişimini tanıyıp üstün yararını göz önünde bulundurarak hukuksal boyuttaki süreçlere destek sağlar.

Çocuk Gelişimci, çocukların psikolojik ve gelişimsel açıdan takibini yapar ve onların bulundukları ortama adapte etmek amacıyla destek hizmeti verir."

61TrabzonHaber olarak, 20 Mayıs Çocuk Gelişimciler Günü'nün kutlarız.