Yaz transfer sezonunu Trabzonspor'da geçirdikten sonra ani bir kararla Genoa'nın yolunu tutan Ekuban, Bordo-Mavilileri alternatifsiz bırakmıştı. İtalya'da beklediğini bulamayan 28 yaşındaki santrafor, sezon boyunca 30 maçta şans bulmasına rağmen sadece 1 gol atabildi. Ekuban'ın kötü performansı yetmezmiş gibi Genoa da Serie A'yı 19'uncu sırada tamamlayarak küme düştü.

Şampiyonluğa uzanan ve Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek Trabzonspor'u bırakarak Serie B'ye inen Genoa'da top koşturan Ekuban, İtalya ve Gana basınında alay konusu oldu. Şimdi de İtalya'dan ayrılmak isteyen Ekuban'ın Beşiktaş ile menajer düzeyinde görüşmelere başladığı aktarıldı.

Ekuban, Trabzonspor2

Avcı çok kızmıştı!

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, takımdan zamansız ayrılan Ekuban'a dair yaptığı sert açıklamada; "Ekuban ayrıldı, hayırlı olsun ama zamanlaması yanlış oldu. Bunu suratına da söyledim. Bugüne kadar her konuda açık ve gerçekçi davrandım. Zamanlama açısından yanlıştır. Bunu kendisiyle paylaştığım için burada paylaşıyorum, bunun da bilinmesini istiyorum." ifadelerini kullanmıştı.