AK Parti, Yomra’da 25 mahalle muhtarı ve muhtar adaylarıyla bir araya geldi. Toplantıda muhtarlar mahallelerinin ihtiyaç ve taleplerini dile getirirken, yapılan yatırımlar, projeler ve yapılacak olan çalışmalar muhtarlar ve muhtar adayları ile paylaşıldı.

Gerçekleşen toplantıya AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Yomra Belediye Başkan Adayı Abdülkadir Özdemir, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, önceki dönem AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, il ve ilçe yöneticileri 25 mahalle muhtarı ve muhtar adayları katıldı.

41d2d166-ab64-4b2e-b4b0-e718b44f2ffd

*YOMRA’DA VİTES ARTTIRMAK İSTİYORUZ*

Toplantıda ilk söz alan önceki dönem Trabzon Milletvekili Salih Cora, Yomra’nın AK Parti ile metropol bir ilçe hüviyetine kavuştuğuna dikkat çekti. Cora, “Yomra, Trabzon’umuzun en büyük en güzel en gözde ilçelerinden birisidir. Yomra, Trabzon’un marka ilçelerinden birisidir. Marka değeri daha da yukarlara çıkarmak için büyük bir gayret ortaya koymaktayız. AK Parti olarak Yomra‘ya her zaman daha farklı bir önem ortaya koyduk. Yomra 15.000 nüfuslu bir ilçe iken şimdi 50.000 nüfuslu metropol bir ilçe konumuna gelmiştir. Şimdi Yomra’nın daha farklı sorunları var. Bunları inşallah hem ilçe belediyesi ile hem Büyükşehir belediyesi ile hem de merkezi hükümetin gücüyle birlikte muhtarlarımızla birlikte çözeceğiz. Milletvekili olduğum dönem içerisinde Yomra’dan bizi arayan muhtarlarımız oluyordu. Şu kadar yol yapmamız lazım, buraya beton dökmemiz gerekiyor, şu eksiğimiz gidermeliyiz, istinat duvarı yapmalıyız. Biz ne yapıyoruz Büyükşehir Belediye başkanımızı arıyoruz. O da bize diyor ki ilçe belediyesi sınırlarındadır oraya benim müdahale etmem şık olmaz. Böyle küçük meseleler hizmetin akışını yavaşlatmak durumunda kalıyor. Daha hızlı yol olacakken 5. viteste gitmemiz gerekirken 1. viteste zaman zaman patinaj yapıyoruz. Böyle bir durumu hak etmiyor Yomra. Biz istiyoruz ki Yomra’da hem ilçe belediye başkanımız, cumhur ittifakının adayı hem de bizlerin adayı olan Abdülkadir Özdemir’in belediye başkanlığıyla, Ahmet Metin Genç başkanımızın Büyükşehir Belediye Başkanlığıyla Yomra’yı uçuracak hizmetleri muhtarlarımızla beraber hayata geçirelim. Yomra’nın hayallerini, hedeflerini ve hizmetlerini 5 yıl daha ötelemenin kimseye faydası yok. Yomra halkına bu kötülüğü yapmamak gerekiyor.” dedi.

9255670f-cd43-46a0-85aa-659fb09cea49

*ARALIK 2024’TE TÜM YOMRA DOĞALGAZI KULLANACAK*

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ise AK Parti ile doğal gaz çalışmalarının şu anki seviyesine geldiğini ve çalışmaları bizzat kendinin takip ettiğini söyledi. Mumcu, “Bizler Yomra’da hizmetin devamını istiyoruz. Şu anda birinci viteste giden hizmetlerin 4. - 5. vitese çıkmasını istiyoruz. Bunlar nasıl olacak? İlçe belediyesi ile Büyükşehir belediyesi koordinasyonu ile milletvekili ile bakanı ile birlikte olacak.  İnşallah Yomra’yı hak ettiği seviyelerin daha ilerisine taşımak istiyoruz. Abdülkadir başkanımız bu işi yapabilecek kapasiteye sahip. Genç, pırıl pırıl ve heyecanlı… Hepinizden kendisine destek bekliyoruz. Hizmetler tek başına olmuyor. İnsanların kerameti kendinden menkul değil. Eğer arkanda bir destek olmuyorsa belli bir yere kadar hizmet edilebiliyor. Yomra’nın önünde 5 yıllık bir dönem var. Bu fırsatı tepmemeli. Yomra‘nın bazı sorunları var bunu biliyoruz. Özellikle doğal gaz konusu. Ama şunu samimiyetle söylüyorum doğal gazın Yomra’ya gelmesi için her ay AKSA yetkilileri ile görüşüyorum. Toplantılar yapıp neden aksamalar olduğunu görüşüyoruz. İşleri hızlandırmak için uğraşıyoruz. Adım adım takip ediyorum. Bizim bu uğraşlarımız sonucu bugün doğal gaz ancak bu seviyelere gelmiştir. İnşallah 2024’ün son ayına kadar tüm Yomra’mızı doğal gazla buluşturcağız.” dedi.

425e71c4-21b9-46b2-a0c9-b34066e67217

*GENÇ’TEN MERKEZE VE KAŞÜSTÜ’NE OKUL SÖZÜ*

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç ise önce eğitim diyerek merkeze ve Kaşüstü Mahallesi’ne yeni okullar yapacaklarına değindi. 

Trabzon’da bankada intihara teşebbüs! Trabzon’da bankada intihara teşebbüs!

“Bizim Yomra’ya hizmet yolculuğumuz Karaman Sezgin başkanımla başladı. AK Partimizin kuruluşunda cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı olarak 2002 yılında partimizi genel seçimlere hazırlarken 29 yaşında bir yıl başkanı olarak hemen genel seçimlerden sonra hizmete başladık ve sağ olsun Kahraman Sezgin başkanımız, tecrübeli abimizle buraları gezdik, dolaştık. Hangi köyümüzde hangi mahallemizde, Oymalı’da, Özdil’de, merkezde neler var, hangi sorun var hepsini aylık danışma toplantılarında değerlendirdik.” diyerek sözlerine başlayan Genç, şunları söyledi:

“Hamdolsun geldiğimiz noktada büyük bir gayreti ortaya koyduk. Kahraman Sezgin başkanımızdan bayrağı devralan değerli başkanım Mustafa Pehlivan başkanımızla aynı anlayışı ortaya koyduk. Trabzon’umuzda, Yomra’mızda, Özdil’de, Oymalı’da, Kaşüstü’nde ve 25 köyümüzde çalıştık. Epeyce hizmetler ürettik. Burada beraber o dönem çalıştığımız muhtarlarımız da var. Yomra, Trabzon’umuzun en gelişen ilçesi oldu. Bütün şehirler batıya doğru gelişirken Trabzon doğuya doğru gelişti. Şu anda Yomra esnasında Ortahisar ölçeğinde merkez ilçemiz oldu. 50.000’e yakın nüfus. Yomra il yatırımı alan bir ilçe oldu. Trabzon’un merkez adliyesi Yomra’da. 600 yataklı hastanemiz Yomra’da. Birçok turizm tesisi Yomra’da. Dünya Ticaret Merkezi Yomra’da. Yomra’ya yakışır bir kavşak projesi yaptık. Şehrimizin evladı ve Yomra’ya da hakikaten büyük önem veren Adil Karaismailoğlu bakanımız bu kavşak için büyük emek ortaya koydu. Ama çok güzel oldu. Bütün bunlar cumhurbaşkanımızın sayesinde onun yol arkadaşları olarak Yomra’mıza kazandırdık. Karaman abi ne zaman buraya gelsek Yomra Oymalı Özdil grup yolumuza birazcık daha ödenek çıkartabilir miyiz? diyordu. Bu soruları karşılamaya çalıştık. Çok şükür yolumuzu artık standart bir şekilde Özdil’imize bağlıyoruz. Merkezde bir okul problemi var. Hem merkezde hem Kaşüstü’nde yeni okul alanları oluşturup ilçemize kazandıracağız. Gürsel’de, Sancak’ta Kaşüstü’nde kalan alanlarımızı doğal gazla buluşacağız. Bir meydan projemiz var. Bir yandan seçim çalışması yapıyoruz ama bir taraftan da ilçelerimize bismillah deyip göreve başladığımızda neler yapacağız onları bir taraftan belediye başkan adayımızla değerli arkadaşım, Yomra’mızın evladı, dürüst insan çalışkan insan ve Yomra’ya hizmet etme heyecanı olan Abdülkadir Özdemir başkanımızla sizlerin desteğiyle, sizlerle beraber el ele vereceğiz bu çalışmalarımızı bu dönemde ilçemize kazandıracağız.”

*YOMRA OYMALI ÖZDİL YOLU BU YIL TAMAMLANACAK*

Önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise Yomra Oymalı Özdil Grup Yolunun bu yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi. Karaismailoğlu, “Trabzon Büyükşehir Belediyemiz de Ahmet Metin Genç kardeşimiz, Yomra belediyemizde Abdülkadir Özdemir kardeşimizle güzel işler yapacağız. İlçemizin ihtiyaçları neyse, vatandaşlarımızın talepleri neyse bir istişare doğrultusunda hizmetlerimizi en hızlı şekilde yapmanın peşinde koşacağız. Bir planlama doğrultusunda tüm eksiklerimizi gidereceğiz. Trabzon genelinde bu yaz döneminde olağanüstü bir asfaltlama çalışması başlattık. Türkiye’de bunun örneği yok. Ama bu asfalt çalışmasından Yomra ve köyleri eksik bir hizmet almışsa ki bana gelen taleplerden onu görüyorum. Bu Yomra‘daki koordinasyonsuzluktan oldu. Biz bu çalışmaları diğer ilçelerde belediyelerimiz üzerinden gerçekleştirdik. Yomra’da bu koordinasyonu sağlayamadığımızdan dolayı burada bir eksiklik oluştu. Sizlerin desteğiyle 1 Nisan itibarıyla Abdülkadir başkanımızla birlikte en güzel hizmeti size vereceğiz. Asfalt ve beton ihtiyaçlarını en kısa zamanda size vereceğiz. Yomra Oymalı Özdil grup yolunu inşallah 2024 yılı itibari ile de tamamlamış olacağız. Siyaset, millete hizmet etmek için bir araçtır. O yüzden size diyoruz ki ilçemizin ihtiyaçları bunlardır ve bunları en iyi yerine getirecek olan kadrolar 22 yıldır kendini ispatlamış olan AK kadrolardır. Yaptıklarımız ortada. Yaptıklarımız yapacaklarımız teminatıdır. Sizlerden ricamız bize en yüksek desteği vermenizdir. Başkanlarımızın size verdiği söz bizim sözümüzdür. Hedefimiz bir. Hedefimiz Yomra’mızın, Trabzon’umuzun gelişmesidir.” ifadelerini kullandı.